Porfestékek tárolása

festekraktarNagyon kevés olyan üzem van, ahol a festékeket a gyártó előírásai alapján tárolják. És ahol még a FIFO elvet is betartják még kevesebb.

Már a tervezési fázisban érdemes a festékeket az előírt módszereknek megfelelően tartani, figyelembe véve a festékek szavatossági idejét.  Ma már olyan nagyon könnyen elérhető technológiák vannak, amik költségben elenyészőek ahhoz képest, ha egy porfestéket ki kell dobnunk. A festékek raktár kialakítását már a festőüzem tervezési szakaszánál is figyelembe kell venni, ügyelve arra, hogy a megfelelő hely nem csak hőmérsékletében, hanem logisztikájában is megfelelő legyen. Közel a festőkabinhoz, legye benne hely festéket visszamérni, nyomon követni.

kovesedes-a-festekbenHa a festékben a térhálósodás folyamata elkezdődik, azt nem lehet visszaforgatni. Egész egyszerűen megkövesedik a csipsz-a-festekbenfesték. Előfordulhat az is, hogy szabad szemmel még nem látható. Ilyenkor nagyon nagy károkat tud okozni, ha a festék bejut a rendszerbe és eltömít, eldugít, esetenként szennyez.

A jó hír, hogy a Nanosurface Teamnek komplett rendszere van a festékek kezelésére, amivel gazdaságosan kezelheti festékeit. Keressenek bátran, szívesen segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük