Esztétika

felületen kicsiEgy nagyon érdekes fogalom. Minden embernél szubjektív. Ami nekem tetszik, nem biztos, hogy tetszik másnak, ami nekem nem tetszik, lehet, hogy másnak igen.

Ez a felületkezelő iparban több problémát is felvet, azonban mindegyik megelőzhető, vagy minimalizálható, olyan minták és dokumentumok készítésével, amivel mindkét fél egyetért.

Pl.: az üzemek többségében nincsen levegő szűrés, ami azt jelenti, hogy a levegőben szálló por beleéghet a frissen festett munkadarabba. Ez tud okozni olyan hibákat, ami az esztétika rovására megy.

De hogyan tudjuk ezt megelőzni, mi kell, hogy elkerüljük a hibákat:

          képességaudit

          dokumentáció létrehozása

          határminták

Ha ez a három alapvető dolog közül bármelyik is hiányzik nem megfelelőség lesz a következmény.

Cégünk mindhárom dologban tud segíteni.

képességKépességaudit: szakembereink kielemzik az adott cég képességeit, és javaslatot tesznek arra, hogy az adott termék felületkezelésére alkalmas-e.

 

dokumentáció2Dokumentáció létrehozása: teljes átvételi dokumentációt hozunk létre, amiben szabályozzuk, keretek közé szorítjuk az esztétikát, mint kifejezést.

 

határmintaHatárminták: segítünk határmintákat létrehozni. Modellezzük a hibákat, kioktatjuk a dolgozókat, inspektorokat. Az oktatási rendszert hozunk létre, amivel az új belépők oktatása egyszerűbbé, könnyebbé válik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük